Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Február 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi legyen a magyar szállodákkal?

Mi legyen a magyar szállodákkal?

Az elmúlt két évben csaknem 70 szállodafejlesztés indult uniós forrásból az országban, amelyből 22 máris megvalósult. Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint azonban nem minden fejlesztés lesz nyereséges.

2012 őszén írtak ki pályázatokat az Új Széchenyi Terv keretében, ez a 2007-2013 közötti időszakban felhasználható pénzekre vonatkozott. Ezt lebontották régiókra, és ennek eredményeképpen írtak ki sok pályázatot - mondta az InfoRádiónak Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Hozzátette: 'a pályázatnak az volt a célja, hogy minél több versenyképes turisztikai szolgáltatást nyújtsanak a szolgáltatók, és nyilván elsősorban szállodákról beszélünk'.

Körülbelül 70 szállodafejlesztés indult be, és ennek nagyjából az egyharmada megvalósult meg, illetve el is számolnak. 'Gondolom, hogy ebben az évben ezek nagy része befejeződik'.

Arra a kérdésre, hogy van-e ezekre a szállodákra igény, kereslet, Niklai Ákos azt mondta, ezt egyedileg érdemes megnézni. 'A szövetségünk álláspontja szerint nem elsősorban kapacitásbővítésre van szükség, hanem a meglévő szállodák erőteljesebb karbantartására, felújítására, új szolgáltatások bevezetésére. Azért érdemes helyenként megnézni, hiszen az ördög a részletekben van' - fogalmazott.

Mint mondta, vannak vidéki fejlesztések, és vannak olyan városok, ahol ugyan szállodákat fejlesztenek, miközben a meglévő szállodák foglaltsága 40 százalék alatt van. 'Pécsen például 34 százalék volt 2013-ban a kapacitás kihasználtság, tehát oda nagyon nagy rizikó új szállodát létesíteni'.

Ezen új szállodák jelentős része elsősorban a belföldi turizmus céljait szolgálja. 'Jelenleg a belföldi turizmusnak a hajtóereje a Szép-kártya, de úgy érzem, hogy a Szép-kártya és az általa biztosított promóció az nem elegendő ezeknek a szállodáknak a megtöltésére' - tette hozzá a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.