Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 26. 11:53, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti

Milánóban felfüggesztették a dugódíjat

Milánóban felfüggesztették a dugódíjat

Felfüggesztették a Milánó városközpontjában januárban bevezetett dugódíjat, amely ellen egy parkolóház fordult a közigazgatási bírósághoz.

Csütörtöktől ismét ingyen be lehet hajtani Milánó központjába, az úgynevezett C övezetbe. A szabálytalan autókat eddig ellenőrző utcai kamerákat ki is kapcsolták. A dugódíjat Giuliano Pisapia polgármester vezette milánói önkormányzat függesztette fel a közigazgatási legfelsőbb bíróság ítélete nyomán. A bírósághoz a Mediolanum Parking, a Milánó központjában levő többemeletes parkolóház üzemeltetője fordult azt panaszolva, hogy a dugódíj miatt visszaesett autósforgalom jelentős anyagi veszteséget okozott neki. A közigazgatási bíróság első fokon elutasította a panaszt, a fellebbviteli bíróság azonban hely adott a parkolóház kérelmének. Milánó önkormányzata szintén fellebbez, de a jogi vita hónapokig eltarthat, az olasz sajtó szerint a dugódíj legalább októberig függőben marad. A környezetvédők elképesztőnek nevezték a bíróság döntését. Milánói autósok és kereskedők egy része viszont megelégedéssel nyilatkozott a forgalomkorlátozás felfüggesztéséről.
A magánérdek kerekedett felül a közösségi előnyökkel szemben - fogalmazott Pierfrancesco Maran, Milánó közlekedési tanácsosa. A fél éve működő dugódíj behajtásonként 5 euró volt. A városháza adatai szerint egy év alatt 30 millió euró bevételt jelentett volna és január óta már 34 százalékkal csökkentette az autósforgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.