Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Június 03. 10:28, hétfő | Helyi

Milliárdos fejlesztés Tatabánya - Kertvárosban

Milliárdos fejlesztés Tatabánya - Kertvárosban

Sikeres második fordulós pályázat után 1,2 milliárd forintos állami támogatást kapott Tatabánya a „Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációja” elnevezésű projektre - jelentette be a Városházán Schmidt Csaba

A polgármester elmondta azt is, hogy az önkormányzat két éves programot dolgozott ki a projekt megvalósítására.
A polgármester ismertette, hogy ennek során megtörténik a Kertvárosi lakótelep 22 társasházának rekonstrukciója, amely 450 lakást érint. Magába foglalja az épületek tető-, homlokzat-, födémfelújítását, hő- és vízszigetelését, a homlokzati nyílászárók cseréjét, a lépcsőházi bejáratok felújítását, akadálymentesítését, valamint a fűtésrendszer részbeni felújítását is, ami komoly rezsi megtakarítást jelent a lakóknak.
– A két éves program egyik kiemelkedő eleme egy máltai típusú játszótér megvalósítása a patika mögötti szabad területen – közölte Schmidt Csaba, aki megjegyezte: a tatabányaiaknak nem kell bemutatni a máltai játszóteret, hiszen a Bánhidai lakótelepen évek óta használják a szabványoknak megfelelő kültéri játékokat, illetve a "faházban" az igényes beltéri játékokat.
A város vezetője szólt arról is, hogy a patika épületében felújítják az önkormányzati tulajdonú helyiséget, itt lesz majd az Egyesített Szociális Intézmények Családsegítő Szolgálatának kertvárosi irodája, amellyel lehetővé válik, hogy a korábban nehezen elérhető szolgáltatásokat helyben vegyék igénybe a rászorulók.
A projekt részeként autóbusz megállót építenek a Panoráma-domb felőli oldalon, valamint fejlesztik, korszerűsítik a Petőfi Sándor utca közvilágítását. A rehabilitáció részeként megtörténik a Lila Óvoda homlokzati nyílászáróinak cseréje, az épület hőszigetelése és akadálymentesítése is.
A „Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációja” a tervek szerint jövő év első hónapjaiban kezdődhet el – tette hozzá Schmidt Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.