Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2012. Augusztus 02. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Minden negyedik magyar multinál dolgozik

Minden negyedik magyar multinál dolgozik

Noha a Magyarországon működő cégeknek - darabszámra - mindössze 3,3 százaléka van külföldi kézben, a teljes munkaidőben a versenyszférában dolgozók negyedét foglalkoztatják, illetve az összes árbevétel és beruházás felét mondhatják magukénak - ismerteti a szerdai Napi Gazdaság.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal 2011 májusi adatai szerint a Magyarországon teljes munkaidőben foglalkoztatottak 20 százaléka dolgozott teljes mértékben külföldi tulajdonban lévő társaságoknál az öt főt, illetve ennél nagyobb létszámban alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozásoknál, míg további 5,7 százalék olyan cégnél kapott állást, amelyet 50 százaléknál nagyobb arányban birtokolnak külföldiek.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint májusban 1,6 millióan dolgoztak teljes munkaidőben a versenyszférában, így bő 413 ezren álltak alkalmazásban többségében külföldi tulajdonú cégnél - olvasható a gazdasági napilapban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.