Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

A közlemény szerint a társaság és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. immár tíz éve közösen végzi ezt a szállítási feladatot. Ahogyan eddig is, idén is hiánytalanul és határidőre kapták meg a tankönyveket az iskolák.

A tankönyvek kiszállítását augusztus 1-jén kezdte meg a társaság és 20 munkanap alatt, az iskolákkal előre egyeztetett időpontban, előre tervezett és ütemezett módon valamennyit célba is juttatta; 3952 iskolába 11,6 millió tankönyvet vittek ki a társaság munkatársai - írták.

Közölték azt is, hogy a vállalat már februárban megkezdte a tankönyvek szállítására való felkészülést, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-vel egyeztetve - elhelyezkedéstől, útvonaltól, tankönyvmennyiségtől függően - szállítási ütemterv készült, ez alapján történt folyamatosan augusztusban a csaknem 9000 raklapnyi tankönyv szállítása.

Az augusztus végi kiszállítást követően, várhatóan szeptember második felében kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések teljesítése - áll a közleményben.

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.

2024. Szeptember 02. 07:44, hétfő | Belföld

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki.