Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2012. December 13. 09:49, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu | kép: DonZorro

Mínusz 17 fokig hűlt a levegő

Mínusz 17 fokig hűlt a levegő

Mínusz 17,1 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet csütörtökre virradóra a Baranya megyei Old közelében. A délelőtt folyamán napos időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között várható

A Baranya megyében fekvő Old közelében -17,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. Az ország nagy részén felhőtlen az égbolt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több helyen havazik. A nap nagy részében kevés felhő, túlnyomóan napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A délire, délkeletire forduló szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között várható. Késő estére nyugaton -3, -9, keleten -7, -12 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat honlapján olvasható veszélyjelző figyelmeztetése szerint csütörtökön Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében mínusz 15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Felkészültünk a télre

Az elmúlt napokban minden érintett minisztériummal egyeztettek a téli felkészülésről – közölte Bakondi György pénteken. Az elmúlt csütörtökön 115 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tízet a kihűléstől. Az energetikai és az útágazat is felkészült a télre, a személyi feltételek, az eszközök, valamint a szükséges források is rendelkezésre állnak. Az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. 143, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 751 járművet, önjáró hómarókat, illetve adapterekkel szerelt teherautókat tart készenlétben. A kereskedelmi gáztárolók 50 százalékra vannak feltöltve, ezt kiegészítik a stratégiai tárolókban lévő készletek.

Moratórium

December elsején életbe lépett a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni. A kilakoltatási moratórium mellett október 15-e és április 15-e között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket. Felfüggeszti december 21. és január 2. között a lejárt tartozások miatt a gázszolgáltatás kikapcsolását lakossági ügyfeleinél a Tigáz. Az EDF Démász a múlt héten közölte, hogy december 20. és 2013. január 6. között nem kapcsolja ki az áramot a számlatartozással rendelkező lakossági ügyfeleinél. Ugyanígy jár el az E.ON csoport is december 20. és január 7. között.

Címkék: Időjárás-fagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest