Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Március 03. 09:14, péntek | Helyi

Motoron is biztonságban

Motoron is biztonságban

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsai:

A motorosok a közlekedés védtelenebb közlekedői közé tartoznak. A rendőrség az alábbi tanácsokkal kívánja elősegíteni a balesetmentes közlekedést.

Tavaszra, a motoros szezon kezdetére a legtapasztaltabb motoros is kieshet a rutinból néhány hónapnyi kihagyás után, ezért nem árt felfrissíteni az elméleti és gyakorlati tudást, nem beszélve a jármű műszaki állapotának ellenőrzéséről.

Amennyiben lehetősége van, a szezon előtt erre kijelölt pályán, szakember segítségével is gyakoroljon, ismételje át a vezetéstechnikai ismereteket, mert a kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata átlag feletti. A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést viseljen, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak,
motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkenti.

A rendőrség kéri a motorral közlekedőket is, hogy megfontoltan közlekedjenek, a sebességet az út és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsák be a követési távolságot.


Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya