Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Április 13. 13:44, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Műfüves pálya épül

Műfüves pálya épül

A TASK pályázata (TAO pályázat 2011/2012) révén újabb műfüves labdarúgópálya épül városunkban. A beruházás költsége valamivel meghaladja a 170 millió forintot, a létesítmény a tervek szerint június végéig megépül.

A helyszínen, az Olimpikon úton már meglévő másik pálya melletti területen a projekt kezdetét bejelentő tájékoztatón többek között jelen volt Schmidt Csaba polgármester, dr. Kancz Csaba alpolgármester, Mészáros Lőrincz, az FC Tatabánya társtulajdonosa, Jakab János, az FC Tatabánya sportigazgatója, Csapó Károly, a TASK elnöke és Végh Gábor a kivitelezést bonyolító Pharos’95 Kft. képviselője.

A területen 115x72 méteres műfűvel borított, esti- és a különböző korosztályos mérkőzésekre is alkalmas labdarúgópálya épül meg, ahol 200 fős mobil lelátót is kialakítanak. A magyar Parlament 2011. évi sporttal összefüggő elfogadott törvénymódosításai lehetőséget adtak a látvány-csapatsportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) gazdasági társaságok nyereségadójából történő finanszírozására, sporttámogatáshoz kapcsolódó adókedvezmény igénybevételére. Az ebből elnyert összeg tette lehetővé az új műfüves pálya megépítését is, amely nagymértékben segíti a TASK keretei között folyó utánpótláskorú közel háromszáz labdarúgó felkészítését.

Schmidt Csaba elmondta, hogy TAO nyújtotta lehetőségekkel a jövőben is élni kíván a város, dr. Kancz Csaba az utánpótlás nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet. Mészáros Lőrinc bejelentette, hogy az év végére szeretnék megoldani a stadionban a pályavilágítást. Csapó Károly arról számolt be, hogy hétről-hétre, napról napra jelentkeznek a gyerekek és a fiatalok a különböző korosztályok edzéseire. Végh Gábor ismertette, hogy az újonnan épülő pálya megfelelő lesz a FIFA előírásainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.