Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. Január 19. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Művészet első kézből

Művészet első kézből

A Keri Galéria új állomáshoz érkezett. Bánfi József festőművész kiállítása ebben az évben első, és egyben rendhagyó is.

Abban más, mint az eddigiek, hogy lehetőség nyílt az idelátogatók számára, hogy magától a művésztől kérdezzenek, tanuljanak.
„Ugyanúgy meg kell tanulni egy festményt értelmezni, látni, mint egy idegen nyelvet. Igazán akkor fogjuk megérteni a képet, ha megismerjük a saját "nyelvezetét", és ezt legkönnyebben magától a művésztől tudjuk elsajátítani” – mondta Bereznai Csaba alpolgármester, a kiállítás megnyitóján. Ez a kezdeményezés azért rendkívüli, mert ez esetben Bánfi József nem csak alkot, hanem be is vonja a festészetbe a diákokat, segít felfedezni a csodát. Kevesen képesek így kifejezni magukat. Érdemes kinyitni a szemünket és tanulni a művésztől. A Keri Galériában most lehetőség nyílt nem csak megérezni a képeket, hanem meg is érteni azokat. „Ha látok az utcán egy embert az vagy szimpatikus vagy nem. Ha megismerem, szánok rá egy kis időt, rájövök, hogy teljesen más, mint első ránézésre. Így van valahogy a képekkel is.” – fogalmazott Bánfi művész úr. A rövid megnyitót követő, több mint egy órán át tartó „faggatózás” egy kezdeményezést indított el, miszerint a szervezők rendszeressé tennék az ilyen interaktív kiállítást, ezzel is növelve a diákok és az érdeklődők művészetekre való odafigyelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.