Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Június 12. 08:07, kedd | Helyi

Múzeumok éjszakája bányamanókkal

Múzeumok éjszakája bányamanókkal

A tavalyi óriási érdeklődés a bányamanó-program folytatására ösztönözte a múzeum munkatársait, így idén is ez áll a Múzeumok Hosszú Éjszakája programjának középpontjában.

Június 16-án, szombaton a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók, és az este hat órakor kezdődő programok mellett, meglepetéseket is ígérnek a szervezők.

Reményeink szerint ez az utolsó olyan Múzeumok Éjszakája amelyet egy helyszínen a Skanzenben tartunk, jövőre az Agóra megvalósulásával egy gyönyörű, új környezetben is égve maradnak a bányászlámpák ezen az éjszakán – tudtuk meg Fűrészné Molnár Anikótól, a Tatabányai Múzeum igazgatónőjétől a Múzeumok Hosszú Éjszakája rendezvény sajtótájékoztatóján. Az idei évben este hat órakor veszi kezdetét a „Küzdelem a bánya kincseiért” elnevezésű interaktív családi társasjáték, ahol lesznek bányamanók, akik segítenek a játékosoknak a kincskeresésben, és természetesen bányarémek is, akik igyekszenek megnehezíteni a játszani vágyó csapatok feladatait. A hagyományok szerint ezen az éjszakán a lidércek megmutatják magukat, melyeket a bányamanók őriznek. Este nyolc órától a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel újabb adatokhoz juthatunk a bányamanók történetéből. Egy továbbképzés lesz a kezdő és haladó bányamanók részére, melyet vetítettképes előadás kísér az eredeti bányamanó legendákkal fűszerezve. Ezt követően a bányamanók nyomába lehet eredni, és lehetőség nyílik bányászlámpákkal bejárni a bányát, természetesen kísérő segítségével. Egész nap a múzeum és az esti programok mindegyike ingyenesen látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya