Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 02. 09:06, hétfő | Helyi

Nagylelkű adomány egy belga kórházból

Nagylelkű adomány egy belga kórházból

A belgiumi Genk városban működő André Dumont Kórházból 16 matracos kórházi ágy, 18 hűtővel beépített, fiókos betegszekrény, 33 szék és kettő gyógyszerosztó kocsi érkezett a tatabányai Tüdőgyógyászati Osztályra.

Az adomány Schmidt Csaba, a város vezetője jóvoltából, polgármesteri keretének terhére jutott el a Szent Borbála Kórházba.
A bútorokat, amelyeket hamarosan birtokba vehetnek a betegek is, a felajánló kórházon túl a Livlandi Kardlovagok Rendjének (Orden der Schwertritter von Livland) köszönheti városunk egészségügyi intézménye. A karitatív feladatokat ellátó belga rend két vezetője, Paul és Hugo Gielen a Vértesi Erdő Zrt.-n keresztül vette fel a kapcsolatot a város vezetésével, majd vállalta magára a szervezési feladatokat.
Nagyon hálásak vagyunk a Livlandi Kardlovagok Rendjének, amely évek óta rendszeresen jelen van Magyarországon, hogy ezúttal Tatabányát választották. Minden eszköznek nagy hasznát fogják venni a Tüdőgyógyászati Osztályon – mondta Schmidt Csaba, majd hozzátette, Paul és Hugo Gielennek levélben köszönte meg minden tatabányai nevében az önzetlen segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.