Hírek
2016. December 24. 05:11, szombat |
Életmód
Forrás: mti
Nagyon figyelni kell az élelmiszerek tárolására az ünnepekkor
Karácsony környékén több élelmiszert vásárolnak az emberek a szokásosnál, így fokozottan oda kell figyelni az ételek megfelelő kezelésére
- hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vendéglátás- és étkeztetésfelügyeleti osztályvezetője pénteken az m1 aktuális csatornán.
Zoltai Anna hangsúlyozta: az élelmiszerek évente több tízezer megbetegedést okoznak, ezek többsége a háztartásokban fordul elő, azok többsége az ételek nem megfelelő kezelésére vezethető vissza.
Fontosnak nevezte, hogy az ételek alapanyagát megbízható helyről vásárolják az emberek, nézzék meg a csomagolást, ellenőrizzék a termékek frissességét.
Hozzátette: a nyers húsokat, zöldséget és tojást a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni, a zöldségeket és gyümölcsöket mindig alaposan meg kell mosni.
Az elkészített ételeket nem szabad huzamosabb ideig szobahőmérsékleten tárolni, két órát meghaladó, langyos hőmérsékleten való tárolás már veszélyes lehet - figyelmeztetett Zoltai Anna.
Kifejtette: a hűtőben lehetőleg lefedve, zárható dobozokban tárolják az ételeket, elkülönítve egymástól. Hűtőszekrényben sem biztonságos a kész ételek 2-3 napnál hosszabb tárolása. A biztonságot növeli a szakértő szerint, ha fogyasztás előtt a tárolt ételeket alaposan felhevítik.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 29. 09:07, szombat | Életmód
A védekezési intézkedések betartása megállíthatja a ragadós száj- és körömfájás terjedését a szakemberek szerint
A védekezési intézkedések betartása megállíthatja a ragadós száj- és körömfájás terjedését, a legfontosabb tehát a szabályok fegyelmezett követése
2025. Március 29. 09:00, szombat | Életmód
ESET: félelemkeltő programokkal veszik rá a csalók az internetes felhasználókat bizalmas adataik megosztására
2025. Március 28. 07:53, péntek | Életmód
NGM: februárban is dübörgött a hazai turizmus, több mint 1 millió vendég érkezett a magyarországi szállashelyekre
2025 februárjában tovább erősödött a magyar turizmus: több mint 1 millió vendéget regisztráltak a hazai szálláshelyeken, ez közel 14 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest -
2025. Március 27. 06:00, csütörtök | Életmód
Több mint ötszáz bor a Winelovers Grand kóstolón
Százötven magyar bor- és pezsgőmárka várja a látogatókat ötszáznál több borral a Winelovers Grand kóstolón, amelyen nemzetközi pincészetek további mintegy 100 bora is kóstolható lesz szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.