Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 18. 00:00, péntek | Helyi

Nagyszabású fejlesztések az Árpád Gimnáziumban és a Szent Borbála Kórházban

Nagyszabású fejlesztések az Árpád Gimnáziumban és a Szent Borbála Kórházban

Döntött a Kormány: a Modern Városok Program keretében kötött megállapodás
szerint elősegíti az Árpád Gimnázium reál gimnáziummá fejlesztését, illetve a Szent
Borbála Kórház bővítését, modernizálását. A két beruházás összértéke mintegy
7 419 854 490 forint.
Az Árpád Gimnázium immár 70 éve kiemelt szerepet tölt be városunkban, illetve megyei szinten is, hiszen Komárom-Esztergom megye második legjobb középiskolájaként tartják számon. Ahhoz, hogy ezt a pozícióját megtarthassa, elengedhetetlen egyrészt maga az épület korszerűsítése és felújítása, másrészt az oktatási struktúra olyan irányba történő fejlesztése, ami képes a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálni a környék munkaerőpiacának igényeit, és az ebben rejlő lehetőségeket kiaknázni a tanulók számára. Tatabánya iparvárossá alakulásával és
az Ipari Park kiépülésével a város és a környező települések új lendületet kaptak. A fejlett ipari üzemek igénye a jól képzett szakemberek iránt folyamatosan jelen van és egyre csak nő. Az Árpád Gimnázium reál gimnáziummá alakításával ezt az igényt szeretnénk hosszútávon kielégíteni, illetve továbblépési lehetőséget biztosítani a fiatalok számára. Az átalakítás eredményeképpen a továbbiakban kiemelt szerepet fog kapni a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása; ezeket a tárgyakat emelt óraszámban oktathatják majd az iskolában.
Az 1 519 284 490 forintos beruházás során felújítják és bővítik az iskola épületét, az új tantermek, szaktantermek, szertárak és laborok mellett a gimnázium bútorzatának, szertári kellékeinek és audiovizuális eszközeinek cseréjére is sor kerül, valamint egy nagy előadót és egy aulát is kialakítanak. A korszerűsítés része továbbá az alapközművek teljes cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, illetve nyílászárócsere és külső hőszigetelés.

Az egészségügy modernizálása, körülményeinek javítása olyan prioritást élvező feladat, melynek minden rendelkezésre álló eszközzel és alkalommal érvényt kíván szerezni az önkormányzat. Ezért is köttetett megállapodás a városvezetés a Kormány között a Modern Városok Program keretében a Szent Borbála Kórház modernizálására, melynek eredményeképpen 5 900 570 000 forint értékben realizálódhatnak fejlesztések az egészségügyi intézményben 2017-20 között.
A beruházás tartalmazza a kórház modernizálását, a tatai Szent Erzsébet Rehabilitációs Szakkórház fekvőbeteg-ellátó egységének új épületszárnyba helyezését, valamint a Gőzfürdő kórházba költöztetését. Ezzel a megoldással a Szent Borbála Kórház egy olyan komplex, egészségügyi központtá válik, mely egy helyre összpontosítva szolgálhatja a betegek igényeit, segíti mielőbbi gyógyulásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya