Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Május 16. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nálunk is betilthatják a kezelési költséget

Nálunk is betilthatják a kezelési költséget

Csökkenhetnek a fogyasztási hiteleket felvevők terhei, ha német mintára Magyarországon is betiltják az utánuk felszámított kezelési költséget – írja a Magyar Nemzet. A német legfelső bíróság egy konkrét perben úgy döntött, hogy a 2011 után kötött valamennyi fogyasztásihitel-szerződés után megtiltja kezelési költség felszámítását.

Az ítélet szerint az adminisztrációs, tanácsadási és hitelbírálati díj kiszámlázása azért törvénytelen, mert ezek mögött olyan munkafázisok vannak, amelyek kizárólag a bank érdekét szolgálják. Idehaza a fogyasztási hiteleknél több bank is felszámít ilyen jellegű, elsősorban kezelési költségeket. Amennyiben nálunk is tiltott lesz a költség kiszámlázása, úgy jelentős összegtől eshetnek el a bankok. Tavaly év végén ugyanis 350-400 milliárd forintnyi fogyasztásihitel-állományt tartottak számon hazánkban. Ha ennek csak a töredékénél számítottak fel kezelési költséget, akkor is komoly összegről van szó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 08:08, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megvan az ezredik szerződéses területvédelmi tartalékos

A két hónapja indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű kampány hatására sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek. Kedden pedig átléptük az ezer szerződést kötött területvédelmi katona létszámot

2024. Szeptember 04. 08:03, szerda | Belföld

Újra lesz Retro véradás az ország 29 pontján

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén szeptemberben immár 16. alkalommal rendezi meg a hagyományos Retro véradását az ország 29 helyszínén.

2024. Szeptember 04. 08:03, szerda | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord hétfőn

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is hétfőn - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden.

2024. Szeptember 04. 08:01, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a BMW hazánk és egyben a cégcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben

A BMW hazánk és egyben a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben, ami ismét alátámasztja, hogy Magyarország a jövő zöld gazdaságának abszolút globális éllovasi pozíciójába került