Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Szeptember 07. 00:00, szombat | Helyi

NAV tájékoztató!

NAV tájékoztató!

Tájékoztatás a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásához kapcsolódó kedvezményezetti feltételek igazolásáról

Az összevont adóalap után személyi jövedelemadót fizetők minden évben rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékáról.
A civil szervezetek (pl. az egyesületek, az alapítványok, a közalapítványok, a könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó- vagy előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezetek) azonban csak akkor juthatnak hozzá a nekik felajánlott összeghez, ha az előírt feltételeknek megfelelnek, és ezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál igazolják.

2013. szeptember 1-jéig minden olyan kedvezményezett, amely felajánlásban részesült, értesítést kap a felajánlott összeg nagyságáról, illetve a szükséges további teendőkről.
Az értesítés kézhezvételét követően az érintetteknek 30 nap áll a rendelkezésükre, hogy a 1337A számú adatlapon nyilatkozzanak a törvényi feltételek meglétéről és azt a szükséges okiratok, igazolások csatolásával postán, személyesen vagy elektronikusan (az ügyfélkapun keresztül) juttassák el az adóhivatalhoz.
A NAV az adatlap és az ahhoz csatolt dokumentumok alapján elbírálja, hogy a kedvezményezettet megilleti-e vagy sem a javára felajánlott összeg, és ha igen, úgy azt az adatlap beérkezésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb december 15-éig átutalja.

Ha a NAV a felülvizsgálatkor megállapítja, hogy a kedvezményezettnek 2013. augusztus 1-je és a nyilatkozat kelte között volt olyan lejárt köztartozása, amelyre fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt nem kapott, illetve a szervezet az adóhivatal felhívását követő 30 napon belül nem igazolta, hogy megfelel a törvényben előírt feltételeknek, az adóhivatal a felajánlott összeget nem utalja ki.
A kedvezményezett kérelmére, kivételes méltányosságból lehetőség van a felajánlott összeg kiutalására abban az esetben, ha a rendelkezett összeg átutalásának meghiúsulása a kedvezményezett alapvető céljának elérését súlyosan veszélyeztetné.

A kedvezményezett köteles a neki juttatott összeg felhasználására vonatkozó adatokat a 2013-ban átutalt összeg esetén, 2015. május 31-éig a NAV-nak elektronikus formában, a KOZ nyomtatvány kitöltésével megküldeni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya