Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Május 07. 11:26, szerda | Helyi

NAV tájékoztató!

NAV tájékoztató!

A NAV akkor utal pénztári és előtakarékossági számlákra, ha nincs adótartozás

személyi jövedelemadó bevallásban, vagy munkáltatói adómegállapításában megjelölt önkéntes kölcsönös biztosító pénztári vagy nyugdíj-előtakarékossági számlára kért utalást akkor teljesíti az állami adóhatóság, ha az adózónak nincs a NAV-nál nyilvántartott tartozása.

Abban az esetben, ha az adózónak az állami adóhatóságnál nyilvántartott tartozása van, vagy az adóbevallása alapján fizetendő adóját a törvényben előírt határidőig (2014. május 20-ig) nem fizette meg, akkor a rendelkező nyilatkozatban megjelölt összeget az adóhatóság nem utalja át és erről külön tájékoztató levélben értesítést küld. A fennálló tartozás rendezését követően az adózónak külön kérelmeznie kell a rendelkező nyilatkozatban megjelölt összegek átutalását. Ezen kérelmét kötetlen formában nyújthatja be az ügyeiben illetékes adóigazgatósághoz. Amennyiben a kérelem benyújtásának napján már rendezte tartozását, az utalás a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül történik.

Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári és a nyugdíj-előtakarékossági számlákra utalásról rendelkező nyilatkozatban megjelölt összeg utalásának elengedhetetlen feltétele az adótartozás megfizetése, a rendelkező nyilatkozatban megjelölt összeg nem számítható be az adótartozásba. Az utalás a törvényi feltételek fennállása esetén az ott megjelölt számlákra teljesíthető, a tartozással érintett adónem(ek)re nem számolható el (vezethető át).


A személyi jövedelemadó bevallásban vallott befizetendő adóra tekintettel kért részletfizetés esetén az állami adóhatóság az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári vagy nyugdíj-előtakarékossági számlára utalást az utolsó részlet megfizetését követően teljesíti, amennyiben valamennyi részlet befizetése határidőben megtörtént.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya