Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 01. 12:03, péntek | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Negyedikből lett olimpiai aranyérmes a spanyol súlyemelő

Negyedikből lett olimpiai aranyérmes a spanyol súlyemelő

Hosszas várakozás után megkapta olimpiai aranyérmét Lidia Valentín spanyol súlyemelő.

A 34 esztendős versenyző Madridban, a Spanyol Olimpiai Bizottság székházában ünnepélyes külsőségek közepette vette át a medált, a csütörtök esti ceremónián jelen volt Aján Tamás, a sportági világszövetség (IWF) elnöke is - az IWF tájékoztatása szerint.

Valentín eredendően negyedik lett a 2012-es ötkarikás játékokon a nők 75 kilogrammos kategóriájában, az akkor levett mintáknak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által utóbb elvégeztetett újratesztelésén azonban kiderült, hogy az előtte végzettek mindegyike doppingolt. Utóbb mindhármukat - a kazah Szvetlana Podobjedovát, az orosz Natalja Zabolotnaját és a fehérorosz Irina Kulesát - megfosztották londoni érmétől, s évekre eltiltották a versenyzéstől.

Az új, hatékonyabb ellenőrzési módszerekkel megismételt elemzés eredményét 2016-ban tette közzé a NOB, de az aranyérem átadására egészen mostanáig várnia kellett a spanyol emelőnek, akinek olimpiai ezüstje és bronza is van, amellett összetettben két világ- és négy Európa-bajnoki cím tulajdonosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára