Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2013. Március 21. 10:26, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Nem adott nyugtát a pizzafutár a pénzügyőröknek

Nem adott nyugtát a pizzafutár a pénzügyőröknek

Nem adott nyugtát a vám- és pénzügyőrség hivatali épületébe kiszállított pizzáról egy zalaegerszegi futár a pénzügyőröknek, akik éppen a házhoz szállítást végző vendéglátóegységeket ellenőrizték.

Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője az MTI-t csütörtökön tájékoztatta az esetről.
Közölte: a NAV Zala megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának munkatársai a nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizték olyan pizzériák és vendéglők esetében, amelyek házhoz szállítást is végeznek. Összesen négy vendéglátóhelyről rendeltek telefonon pizzát az ellenőrök a hivatal épületébe, s az egyik futár nem adott nyugtát.
A szóvivő hozzátette, hogy a hatóság a nyugtaadást elmulasztó vállalkozónak akár egymillió forint mulasztási bírságot is kiszabhat, de nemcsak a vállalkozó, hanem az értékesítésben közreműködő alkalmazott is büntethető.

Címkék: Pénzügy-adó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak