Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2013. November 27. 10:17, szerda | Helyi

Nem drágulnak idén a fenyők

Nem drágulnak idén a fenyők

Maradnak a tavalyi karácsonyfaárak, csak a 2 méter feletti fenyőkért kérnek majd több pénzt, azokból ugyanis hiány van

Az egyik legnagyobb somogyi fenyőfarmon, Csurgón már elkezdték kiszedni a földlabdás fákat, naponta akár több százat is kiemelnek. Miután kiásták, becsomagolják a földlabdát, s úgy viszik a fákat a piacokra. Egy kisebbért 2500 forintot kérnek el, míg egy nagyobb fa akár 8-10 ezer forintba is kerülhet.
A földlabdás mellett már a vágott fenyőket is elkezdték gyűjteni, mivel nem ritka, hogy a magyar termelők külföldi megrendeléseket is teljesítenek. A csurgói farm például Dániába szállít vágott fenyőket. A hazai piacokra azonban csak november végén-december elején viszik a fákat.
Az árak hasonlóak lesznek a tavalyiakhoz:egy átlagos lucfenyő 4-5 ezer, egy ezüstfenyő 6-8 ezer, egy nordmann pedig 10-12 ezer forintba kerül majd.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,