Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Március 15. 08:30, péntek | Helyi

Nem lehet közlekedni az M1-es autópályán, de a bajba jutottakat kimentik

Nem lehet közlekedni az M1-es autópályán, de a bajba jutottakat kimentik

Továbbra sem lehet közlekedni az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán, de a bennrekedteket a rendőrség kimenekíti.

Eddig már mintegy 200 autót és 600 személyt sikerült meleg, biztonságos helyre szállítani azok közül, akik elakadtak az M1-es autópályán, de sokan vannak még, akiken segíteni kell. A rendőrség türelmet kér a bajba jutottaktól.
Budapest és Győr felől senki se induljon útnak. Az M1-es autópályán Győr felé Tatabányán leterelik a járműveket. Ők vagy visszafordulnak Budapest felé, vagy Tatabányán kerülnek elhelyezésre valamelyik kijelölt melegedőbe. A 77-es km szelvényben átvágták a két oldalt összekötő szalagkorlátot, a rendőrök megkezdték a 65 és 83 km szelvény között bennrekedt járművek kimentését. A személygépkocsikat visszafordítják Budapest felé. A kamionok nem közlekedhetnek és kérjük a sofőröket, hogy ne induljanak el semerre sem, várják meg a rendőri intézkedést.
Egyelőre járhatatlan az út az 1-es számú főút Ács és Komárom közötti szakasza, de a mentőegységek itt is megkezdték az állampolgárok kimentését. Nem lehet közlekedni Ács és Nagyigmánd, Nagyigmánd és Tárkány, Kömlőd és Kecskéd, Bokod és Dad, Kömlőd és Dad, Ászár és Győr, Tatabánya és Környe, Tarján és Tardos között. A 13-as számú főút, valamint a 81-es számú főút Ászár és Kisbér közötti szakasza is lezárásra került. Kömlődöt, Csatkát, Tárkányt és Vérteskethelyet elzárta a hó, a három település közúton megközelíthetetlen. A rendkívüli időjárási- és útviszonyok miatt a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság 2013. március 18-ig megtiltotta a közlekedést Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya térségeikben. Tilos elhagyni a településeket és a városokon belül sem ajánlatos járművel közlekedni.

Bábolnán, Komáromban, Tatán és Tatabányán a bajba jutott állampolgárok részére az alábbi helyeken nyitottak meg átmeneti szállásokat:
Tatabányán a középfokú kollégiumban, a Földi Imre Sportcsarnok, a Váci Mihály általános iskola
Bábolnán az idősek klubjában
Bicskén a Csokonai iskolában (Szent István utca)
Kisbéren a sportcsarnokban
Tatán az Eötvös Gimnázium Vaszary és az Ady Endre általános iskolában
Oroszlányban az idősek átmeneti otthonában, a családi átmeneti otthonban és a hajléktalan szállón
Kisigmándon a faluházban (Fő út 1.)
Nagyigmándon az általános iskolában (Fácán út 2/A)
Komáromban a kiképző és raktárbázison( Beőthy út 3.), az Alapy Gáspár kollégiumban és karrier szállóban
Bokodon az erőmű tanácstermében
Ácson a Gárdonyi általános iskolában
Kocson a faluházban
Bakonysárkányban a faluházban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.