Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Augusztus 30. 12:12, kedd | Helyi

Nemdohányzó intézmény lett a tatabányai Szent Borbála Kórház

Nemdohányzó intézmény lett a tatabányai Szent Borbála Kórház

A munkáltató és a dolgozók között létrejött megállapodás szerint nemdohányzó munkahelynek minősül a Szent Borbála Kórház. Tilos a dohányzás a kórház teljes területén.

Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon általános egészségügyi probléma a dohányzás, szerintem az egészségügyi dolgozónak kell példát mutatva élen járni a dohányzás visszaszorításában. – mondta a kórház főigazgatója dr. Kovács József.

Felmérést készítettünk és nagyon kis különbséggel 45 - 55 százalékban megszavazták a dolgozók, hogy nemdohányzó legyen a Szent Borbála Kórház.

Januártól lépnek életbe a dohányzás visszaszorítását célzó jogszabályok, egy félévvel megelőztük ezek bevezetését. Kérjük betegeinket, a látogatókat, tartsák szem előtt elkötelezettségünket, és lehetőség szerint NE gyújtsanak rá a kórház területén, ha mégis, akkor kizárólag az arra kijelölt helyen, kímélve nemdohányzó betegtársaik levegőjét. 

Ismerve a megbetegedési statisztikákat, ezzel maximálisan egyet lehet érteni – tette hozzá dr. Molnár Mihály szülész-nőgyógyász főorvos. 

– A mi szakmánkban ezt különösen fontos szem előtt tartani, hiszen a terhes kismamák negyedrésze dohányzik. Nem veszik tudomásul, hogy ez számukra és magzatuk számára is káros.

Tulajdonképpen az egészségtudatosságnak kell kialakulnia: egy normális szülő az életét adná a gyermekéért, a dohányzó szülő pedig a gyermekét adja a dohányzásért. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.