Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 25. 12:02, csütörtök | Helyi

Nemzetközi érdeklődést váltott ki a kórház telepatológiai rendszere

Nemzetközi érdeklődést váltott ki a kórház telepatológiai rendszere

A telepatológiai rendszer kiépítését tavaly kezdte meg a tatabányai Szent Borbála Kórház, amelyhez több hazai intézmény csatlakozott.

Ezzel az interaktív konzultációs lehetőséggel a daganatos és nem daganatos betegségek terápiájára nagyon gyors, hatékony és biztos talajon álló kezelési javaslatot lehet tenni. 2011. augusztus 24-én az isztambuli Acibadem University professzorát, dr. Ümit Ince-t (képünkön középen) látta vendégül a tatabányai Szent Borbála Kórház, aki kétnapos szakmai látogatásra érkezett Magyarországra, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a telepatológiai rendszer hazai megvalósulásáról. 

A Semmelweis Egyetem Patológiai Intézete után a második napon a tatabányai kórház patológiai osztályán egy interaktív diagnosztikai konzultáción személyesen győződhetett meg ennek előnyeiről. Az esemény után így értékelte a két nap benyomásait: "A Semmelweis Egyetem történelmi múltú Patológiai Intézete modern technológiai felszereltségével biztosítja az európai színvonalú oktatást. A tatabányai kórház ugyancsak rendelkezik modern, jól felszerelt patológiai laborral. A digitális patológiai rendszer kiépítése jelentős fejlesztése az intézménynek. Közkórházi környezetben, egyedülálló módszerrel segíti betegeinek gyógyulását, hiszen így a lehető legrövidebb idő alatt jutnak szövettani lelethez, hogy megkaphassák a számukra leginkább megfelelő kezelést.” Majd kiemelte: a magyar szakemberek által kidolgozott és itt megismert 3DHistech Kft. technológiai rendszerét szívesen használná Törökországban is, ami akárcsak itt, náluk is pénzkérdés. „A Szent Borbála Kórház Patológiai Osztálya a budapesti egyetemhez hasonló tudományos színvonalon dolgozik, és a látottak alapján igazán megérdemelne további beruházást.” 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya