Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 16. 17:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Népszámlálás - KSH: még lehet jelentkezni számlálóbiztosnak

Népszámlálás - KSH: még lehet jelentkezni számlálóbiztosnak

Végéhez közeledik a 2022. évi népszámlálás számlálóbiztosainak toborzása, de elsősorban Budapesten és a nagyobb városokban még lehet jelentkezni.

A népszámláláson a törvény szerint kötelező a részvétel.

A közlemény szerint országszerte mintegy 28 ezer számlálóbiztos toborzását kezdték meg nyáron a települési önkormányzatok a KSH irányításával.

Az október 1. és november 28. közötti népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel.
Október 1. és 16. között a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a kérdőívet egyedi belépési kód segítségével. A kódokat a KSH postán juttatja el a háztartásokhoz.

Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

Számlálóbiztosnak nagykorú személyek jelentkezhetnek. A munkát végezhetik gyesen, gyeden lévők, tanulók és nyugdíjasok is. A jelentkezők előzetes online képzésen vesznek részt, munkájukat a gyakorlati felkészülési feladatok sikeres elvégzését követően kezdhetik meg.

A számlálóbiztosok munkájukért, a kitöltött kérdőívekért, a címek ellenőrzéséért, szükség esetén pontosításáért díjazásban részesülnek, melynek mértéke a körzet méretétől, címek számától is függ. Egy számlálóbiztosnak várhatóan 100-140 címen kell majd kérdőívet kitöltenie, a díjtételeket a 362/2020. (VII. 23.) kormányrendelet melléklete tartalmazza.

A jelentkezéssel, a jelentkezési időszakkal és határidővel kapcsolatban a számlálóbiztosi munka iránt érdeklődők a polgármesteri, valamint a közös önkormányzati hivataloknál kérhetnek információt. A számlálóbiztosi feladatokhoz kapcsolódó jelentkezési feltételek, illetve a népszámlálás kapcsán további információk a KSH honlapján találhatók: nepszamlalas2022.hu/jelentkezzen-on-is-szamlalobiztosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.