Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 09. 14:53, kedd | Helyi

Népszerű a Tatabánya Hazavár Program

Népszerű a Tatabánya Hazavár Program

Ötvennyolc felsőoktatási hallgató és hatvan középiskolás kap Stúdium Ösztöndíjat a 2012/2013-as tanév II. félévében.

Az ösztöndíjasok között a hiányszakmákat elsajátító első diplomájukat megszerző főiskolai, egyetemi hallgatók és középiskolás diákok szerepelnek.

A kuratórium ebben a félévben a hallgatók tanulmányaihoz négymillió- négyszáznegyvenötezer forinttal járult hozzá. A középiskolás tanulók az állami ösztöndíj és a tanulmányi eredmény függvényében háromezer, hatezer, tízezer és tizenkétezer forintos havonkénti támogatásban, míg a felsőfokú ösztöndíjat elnyert pályázók öt hónapon keresztül tízezer forintos támogatásban részesülnek. A Tatabánya Hazavár Programban három alapvető irány határozható meg, amelyek lehetőséget biztosítanak a fiataloknak a teljesítményképes, korszerű, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudás megszerzésére. Ezt szolgálja a tanulmányi eredményt is figyelembe vevő Stúdium Ösztöndíj Program. Fontos, hogy a fiatalok képességeik kibontakoztatására alkalmas munkahelyhez jussanak, képzettségüknek megfelelő, értékteremtő munkát kapjanak, erre irányul a Kóta József Gyakornoki Program. Lényeges elem az önálló életkezdés feltételeinek megteremtése, elsősorban az önálló lakás, bérlakáshoz jutás lehetősége is, amelyben már tíz tatabányai fiatal részesülhetett a közelmúltban, most pedig újabb három sikeres pályázó veheti át az önkormányzati bérlakások kulcsait. A Tatabánya Hazavár Program ezen eleme a városban történő hosszú távú letelepedésben segíti fiataljainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.