Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Július 12. 11:14, kedd | Helyi önkormányzati

Önkéntesek végezték a parkszépítést Tatán

Önkéntesek végezték a parkszépítést Tatán

Noha az esztendő egyik legmagasabb hőségét jelezték már előre a meteorológusok július 9-re, az önkéntesek hiánytalanul megjelentek az Építők Parkjában.

A Naturaqua és a WWF által szervezett programhoz csatlakozott az önkormányzat úgy, hogy szavazásra buzdította a lakosokat a helyszín elnyerésének jogáért - erről olvashattak és szavazhattak honlapunkon is. Ülőpadokat, tettek rendbe, hintát újítottak fel, sövényt ültettek, virágosládákat helyeztek ki az Öreg-tó parti ligetben Horváthy Lóránt alpolgármester, dr. Frivaldszky Gáspár aljegyző és Jungvirthné Bús Erzsébet, a Városgazda Kft. vezetője közreműködésével.

A Naturaqua ásványvíz forgalmazó cég kezdeményezésére és a WWF (Természetvédelmi Világalap) magyarországi szekciója hirdette meg a parkszépítő akcióját, amelyet egy ki sversennyel is összekötött. A meghirdetett időpont előtt a lehetséges helyszínek lakóit megszavaztatták, ők kívánnak-e részt venni az akción. A hérvége előtt Szolnok, Szentendre és Tata volt a három "aspiráns", s városunkból küldték el a legtöbb szavazatot, mondta el Vastagh Ákos, a Naturaqua kommunikációs munkatársa. A tatán szintén megjelent Erdődi Ágnes junior brand managerrel együtt üdítőt, védőkesztyűket- és szemüvegeket hoztak magukkal, amely utóbbiakat a húsz önkéntes vette használatba, a Városgazda Kft. szerszámaival együtt.

A játszótéri részt élősövénnyel kerítették el, a tetszetős virágládákba friss virágokat ültettek, s a vandálok által tönkretett padokat felújították. A lebetonozott ülő alkalmatosságok némelyikét kifordították a földből az "erős" emberek. Most ezeket is visszahelyezték a földbe. Jungvirthné Bús Erzsébet szakszerű taácsokkal látta el az önkénteseket, saját kezűleg mutatta meg, mit tegyenek, hogy biztosanb megeredjenek a társaság által termesztett növények. Az ízléses virágosládák, s a paddeszkák is tőlük származnak. A tó partján közvetlenül egy pihenőszigetet alakítottak ki, rönkfából készített asztallal, padokkal az árnyék jótékony védelme alá. A munkában részt vett Tata város diák polgármestere, Dózsa Eszter, valamint a Tatán lakó ismert ornitológus és természetvédelmi szakember, Márkus Ferenc is.

Az akció első állomása a budapesti Orczy tér volt, két hét múlva Székesfehérvár, Gyöngyös és Veszprém között dől el, hogy hol lesz a következő állomás, s ismét három budapesti helyszínből a szavazatok alapján dől el, hol zárul az önkéntes akció.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 18:01, szombat | Kék hírek

Elfogták a főbérlőjét agyonszúró férfit

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki péntek 18 óra körül, egy szóváltás után leszúrta főbérlőjét Budapesten, a III. kerületi Nánási út egyik társasházában - közölte a Police.hu.

2021. December 04. 16:00, szombat | Belföld

Szalmonellás snacket hívott vissza az egyik áruházlánc

Szalmonellaszennyezettség miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta és kivonta a forgalomból a \"TS snack csípős 100 g\" terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) péntek este az MTI-vel.

2021. December 04. 13:58, szombat | Kék hírek

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon - írta a Police.hu szombaton.

2021. December 04. 13:03, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 264,9 millió, a halálos áldozatoké 5,24 millió a világon

A világon 264 924 275 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 242 933 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.