Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Július 20. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Növelheti a háztartások hitelállományát a svájci frank erősödése

Növelheti a háztartások hitelállományát a svájci frank erősödése

A Világgazdaság azt írja, hogy több mint 350 milliárd forinttal növelheti a háztartások hitelállományát az utóbbi napok svájci frank-erősödése májushoz képest, amennyiben tartósnak bizonyul.

Az erősödés miatt többen élhetnek a törlesztési árfolyam lehetőségével. A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint május végén 4349,6 milliárd forintnyi svájci frankban nyilvántartott hitellel rendelkeztek a magyarországi lakossági ügyfelek és egyéni vállalkozók, ez a teljes hitelállomány 52,5 százalékát jelentette.

Amennyiben a svájci frank kurzusa marad a jelenlegi, 233–237 forint közötti sávban, akkor az bő 8 százalékos elmozdulást jelenthet a május végi 216 forintos árfolyamhoz képest, így a nullához közelítő új kihelyezések ellenére is tovább dagadhat az állomány. A svájci frank gyors gyengülésére nem számítanak az elemzők, hiszen véleményük szerint az európai, illetve amerikai adósságválság rövid távú megoldására nincs esély. Ennek megfelelően véleményük szerint rövid távon mindenképpen a jelenlegi, 230 forint környéki kurzus fennmaradására lehet számítani, és az sem kizárt, hogy néhány napon belül az újabb lélektani határt jelentő 240-es szintet teszteli majd az árfolyam.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.