Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 19. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

A vasúti átjárókban történő balesetek visszaszorítására 44 sorompót korszerűsít a MÁV, és baleset-megelőzési kampányt is szervez a rendőrséggel közösen. A MÁV Kommunikációs Igazgatósága pénteken közölte a vasúti átjárókban évente több tucat súlyos, akár halálos baleset történik. Ezért korszerű jelzőberendezések kiépítésével és Vasútbiztonsági Roadshow-val próbálják tudatosítani az emberekben, hogy rendkívül veszélyes, ha a KRESZ szabályait megszegve közelítenek a vasúti átjárókhoz.

Pénteken Agárdon tart a MÁV a rendőrséggel közös rendezvényt, ahol az autósok, gyalogosok, kerékpárosok figyelmét hívják fel az áthaladás szabályaira. A program keretében idén nyolc Balaton-, illetve Velencei-tó parti település átjárójában lesz hasonló rendezvény.

A MÁV 12,5 milliárd forintot használhat fel közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre, ebből majdnem 900 milliót fordítanak a sorompók korszerűsítésének első ütemére. A keretből augusztus közepéig több mint 44 átjárót szerelnek fel félsorompóval és LED-optikával.

A MÁV-nál 2012-2015 között zajló közlekedésbiztonsági fejlesztéseknek köszönhetően összesen 180 vasúti átjáró biztonságát növelik: fél- és fénysorompókat szerelnek fel, kamerákat szerelnek föl, diagnosztikai és monitoring berendezéseket, valamint videós pályafelügyeleti rendszert építenek ki.

A sorompóprogram ősszel 126 helyszínen folytatódik.

A MÁV 99 vasúti átjáróban alakít ki kamerás megfigyelő rendszert, mellyel a sorompókat letörő gépjárművek azonosítása is lehetővé válik. A 200 millió forintba kerülő fejlesztésről a MÁV tavaly áprilisban állapodott meg az Országos Rendőr-főkapitánysággal. A rendőrséggel a telepítési helyszíneket és az eseményrögzítést követő eljárást is egyeztette a vasúttársaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.