Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Július 07. 11:48, csütörtök | Helyi sport

Nyílt Ifjúsági Öttusa EB lesz Tatabányán és Tatán

Nyílt Ifjúsági Öttusa EB lesz Tatabányán és Tatán

A július 12-én kezdődő versenyek úszóversenyeit a tatabányai Gyémánt fürdőben rendezik, míg a többi szám a a tatai Edzőtáborban kerül megrendezésre.

A versenyen összesen 21 ország 170 versenyzője egyéni, csapat és váltóverseny formájában méri össze tudását. A magyarok hagyományosan jó teljesítményt nyújtanak a sportágban, mondta el a városházi sajtótájékoztatón Lang Erzsébet, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára. Michl József polgármester bejelentette: Tata örömmel várja a sportolókat. A sportvetélkedés mellett egy napon Tatával ismerkednek a fiatalok, bejárják a város nevezetes helyeit.

Az öttusában szerepel az úszás, lövészet, vívás, lovaglás, futás, ám a junioroknál nincs lovaglás. Népszerű viszont a kombinált számnak nevezett lövészettel ötvözött futás, amely látványos és izgalmas, mondta el Pécsi Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség szakmai vezetője. Korponai István magyar csapatvezető beszámolt a tatai helyszínen zajló ifjúsági EB egyik sajátosságáról: az Európán kívüli Egyiptom ifjú öttusázói is neveztek, s engedéllyel méretik meg magukat a kontinens nemzetközi mezőnyében.

A fotón: Lang Erzsébet a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára, Korponai István csapatvezető és Michl József Tata Város polgármestere a magyar válogatott versenyzőkkel

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.