Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Április 20. 10:05, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Nyitott kapuk 2015

Nyitott kapuk 2015

17. alkalommal rendezi meg Tatabánya Városa a „Nyitott kapuk” rendezvénysorozatot.

Tatabányán 17 éves hagyománya van a Nyitott kapuk elnevezésű, az önkormányzat, a tatabányai szolgáltatók, civil szervezetek és az oktatási-nevelési intézmények közötti tavaszi bemutató rendezvénysorozatnak. A program lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak arra, hogy nyissanak a város felé, és közvetlenül a város fiataljaival, rajtuk keresztül pedig közvetve a város lakóival megismertessék tevékenységüket. Minden évben a szolgáltatók és a természet- és környezetvédelemmel is foglalkozó civil szervezetek csatlakoznak a programhoz. A Nyitott kapuk április közepétől május végéig tart városunkban.

A program három fő részből áll:
- Közös, szakmai bemutató kiállítás A Vértes Agorájában: április 21-22-én
- Nyitott Kapuk látogatási program: április közepétől május végéig
- Játékos záróverseny a Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzenben: május 29-én

Az idei 17. Nyitott Kapuk rendezvénysorozat szakmai kiállítását április 21-22-én, kedden és szerdán tartják a Vértes Agorájában. A programban a tatabányai szolgáltatók mellett, a környezet- és természetvédelemmel is foglalkozó civil szervezetek képviselői adnak tájékoztatást tevékenységükről az odalátogató óvodai és iskolai csoportoknak.

A kiállítást április 21-én 10 órakor Schmidt Csaba polgármester nyitja meg. Ekkor hirdetik meg a rendezvénysorozattal összekapcsolt „Együtt értetek” alkotói pályázatot is.

A Tatabányai Polgármesteri Hivatal weboldalán (www.tatabanya.hu Városunk/Környezetünk menüpontjában) követhető a teljes programsorozat, valamint a résztvevő szolgáltatókról, illetve civil szervezetekről szóló összefoglaló gazdagítja az információbázist. Többek között a weboldalon található anyagokból készülhetnek fel a május 29-ei záróversenyre az érdeklődők.

A nyitókiállítást követően a fenti szolgáltatók megnyitják kapuikat az érdeklődő fiatalok előtt. Május végén pedig a résztvevők a három lépcsős rendezvénysorozaton elsajátított ismeretekről a Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzenben megrendezett interaktív záróversenyen adhatnak számot.

A Nyitott Kapuk programban résztvevő tatabányai szolgáltatók: Tatabánya MJV Rendőrkapitánysága, Északdunántúli Vízmű Zrt., Tatabánya Erőmű Kft., Magyar Posta Zrt., KEM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság, T-SZOL Zrt., Vértes Vidéke Kft., Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzen, KEM-i Kormányhivatal Tatabányai Járási Népegészségügyi Intézet, KNYKK Zrt., Vértesi Erdő Zrt., József Attila Megyei és Városi Könyvtár, Agora Kft. - Vértes Agorája, Forrás Rádió

Környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek: MTESZ KEM-i Egyesület, Gerecse Barlangkutató és Természetvédő Egyesület, Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, Pro-Vértes Természetvédelmi Közalapítvány, Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.