Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2014. December 01. 11:55, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Nyolc évre ítélték első fokon a feleségét felgyújtó férfit

Nyolc évre ítélték első fokon a feleségét felgyújtó férfit

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki és nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben benzinnel felgyújtotta feleségét a Vas megyei Kemenesmagasiban - tájékoztatta a törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t

Tóth András közölte: a pénteken kihirdetett elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett több évtizede tartó házassága megromlott, gyakran veszekedtek. Tavaly szeptember 13-án a férfi enyhén ittasan ismét szóváltásba keveredett feleségével, majd benzint locsolt szét a konyhában és meggyújtotta. Az égő házból mindketten próbáltak kimenekülni, eközben az asszony megcsúszott, és meggyulladt a ruhája. Az udvari csapnál oltották magukat, amikor meghallotta a kiabálásukat a szomszéd, aki a segítségükre sietett és értesítette a mentőket meg a tűzoltókat.
Az orvosszakértő véleménye szerint a sértett testének negyvenöt százalékán másod- és harmadfokú égéseket szenvedett, életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti, de sérülései egész életén át tartó egészségromlással járnak.
A tűzben a vádlott is súlyos, testfelületének huszonhét százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.