Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 18. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: mno / HírTV / MTI

Nyugdíjasokkal próbált cáfolni az Arany Alkony

Nyugdíjasokkal próbált cáfolni az Arany Alkony

A lakók és egy volt alkalmazott közreműködésével igyekezett demonstrálni az Arany Alkony Idősotthon tulajdonosa, hogy magas színvonalú ellátást nyújt a befizetett milliókért cserébe.

A XV. kerületi Bánkút utcai idősotthonban tartott, fórummá alakult sajtótájékoztatón – melyen nagy számban részt vettek az otthonok lakói és képviselői – a médiát hibáztatták a kialakult helyzetért, és kiálltak az intézmények munkatársai mellett.

A sajtótájékoztatón azonban az intézmény egyik orvosa maga ismerte el, hogy egy idős férfi halálát csak másnap vették észre, addig holtan feküdt a zuhanyzóban. A megszokott gyógyszerek cseréjét a jogszabályi előírásokkal magyarázták, csakhogy a Hír TV-ben említett esetek évekkel a törvény hatályba lépése előtt történtek.

Nyugdíjasokkal is igyekezett hitelteleníteni az Arany Alkony idősotthon tulajdonosa a Hír TV Célpont című műsorát. „A betegeket itt teljesen ellátják, a nővérek nagyon rendesen bánnak velünk" – mondta egy idős asszony.

A lakók után egy volt dolgozó következett, aki a Célpont riporterének korábban több olyan esetről is beszámolt, amikor – minimális odafigyeléssel – meg lehetett volna menteni az idős emberek életét. Ma már félreértés áldozatának tartja magát. Szabó Adél az idősotthon vezetőinek jelenlétében manipulációval vádolta meg a Célpont riporterét. „Bejátssza a fejemet, és hozzáadja a szavakat? Hát micsoda dolog ez!" – tette hozzá.

Az Arany Alkony Idősotthont az elmúlt években egy egyházi misszió üzemeltette, de a működési engedélyt a Fővárosi Kormányhivatal a közelmúltban visszavonta. A tulajdonos átvenné az üzemeltetést, de ma még kérdés, hogy ezt a kormányhivatal jóváhagyja-e.

HírTV / MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére