Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 19. 07:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

OGY - A jövő héten tartják a 2016-os költségvetés zárószavazását

OGY - A jövő héten tartják a 2016-os költségvetés zárószavazását

Újabb kétnapos rendkívüli üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők - 23 másik előterjesztés mellett - kedden fogadhatják el a 2016-os költségvetést.

A Ház rendkívüli ülésének összehívását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezte a kormány nevében Kövér László házelnöknek írt, a parlament honlapján olvasható levelében.

Az Országgyűlés elnökének javaslata alapján a hétfői ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd - a márciusban bevezetett új munkarend előtt megszokott - egyórás interpellációs időszak következhet, azonnali kérdésekkel és kérdésekkel kiegészítve.

Az első ülésnap a kedden elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági összegző módosító javaslatainak tárgyalásaival ér véget, várhatóan a késő esti órákban.

A képviselők kedden összesen huszonnégy előterjesztésről dönthetnek, elsőként a jövő évi költségvetésről.

A Ház a hét elején fogadta el a jövő évi büdzséhez benyújtott összegző módosító indítványt, véglegesítve ezzel a büdzsé bevételi és kiadási főösszegét. Ennek értelmében a 2016-os költségvetés bevételi főösszege 15 800 milliárd, a kiadási 16 561 milliárd forint lesz, a hiány pedig 761 milliárd forint. A zárószavazást a Költségvetési Tanács véleményalkotását követően tarthatják meg.

A parlament emellett a közelmúltban tárgyalt indítványok közül dönt például az állami vagyont, az adóhatóságot, a mezőgazdaságot, továbbá a közlekedést érintő javaslatokról.

Kedden a szavazásokat követően három előterjesztés általános vitáját is megtartják, így terítékre kerül a szerencsejáték-törvény fideszes módosítására vonatkozó indítvány mellett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és az alapvető jogok biztosának tavalyi tevékenységeiről szóló beszámoló is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére