Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2015. Június 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

OGY - Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

Az adózással összefüggő egyes törvények módosítását fogadhatja el jövő heti, rendkívüli ülésén az Országgyűlés a parlamenti honlapon elérhető napirendjavaslat szerint.

A keddi ülésnapon a képviselők a tervek szerint megemlékeznek az 1956-os forradalom mártírjairól, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el. Ezt követően a képviselők megtárgyalják az adótörvényekről szóló előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatot, majd döntenek az utóbbiról és zárószavaznak a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó törvényjavaslat egészéről.

Határozathozatal lehet a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is.
Ezen kívül az egyes közlekedéssel összefüggő, az e-kártya megvalósítását célzó, illetve az adóhatóságról szóló törvényt módosító előterjesztések bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatainak vitái, valamint általános viták várhatók.

Szerdán a napirend előtti felszólalásokat általános viták követik. Tárgyalhatja a parlament többek között a menedékjogról szóló törvény módosítására benyújtott fideszes indítványt, a közfoglalkoztatásról szóló törvény módosítását és a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló kormánypárti határozati javaslatot.

A kormány várhatóan további rendkívüli ülést fog kezdeményezni a június 16-17-ikin kívül, hiszen nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 15:09, szombat | Belföld

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.

2022. Augusztus 13. 14:07, szombat | Belföld

Kamera buktatta le a szabálytalan autósokat - Videó

Kijelölt gyalogátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni – nem győzi mindezt hangsúlyozni a rendőrség.

2022. Augusztus 13. 09:52, szombat | Belföld

Baleset történt a Szigetfesztiválon

Megsérült egy artista cirkuszi előadás közben a Sziget fesztiválon pénteken.

2022. Augusztus 13. 07:00, szombat | Belföld

Űreszközökhöz fejlesztenek hőpajzsot a Debreceni Egyetemen

Nemzetközi űrtechnológiai projektben vesznek részt a Debreceni Egyetem (DE) természettudományi és technológiai karának kutatói egy EU HORIZON pályázat keretében: