Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2015. Június 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

OGY - Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

Az adózással összefüggő egyes törvények módosítását fogadhatja el jövő heti, rendkívüli ülésén az Országgyűlés a parlamenti honlapon elérhető napirendjavaslat szerint.

A keddi ülésnapon a képviselők a tervek szerint megemlékeznek az 1956-os forradalom mártírjairól, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el. Ezt követően a képviselők megtárgyalják az adótörvényekről szóló előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatot, majd döntenek az utóbbiról és zárószavaznak a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó törvényjavaslat egészéről.

Határozathozatal lehet a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is.
Ezen kívül az egyes közlekedéssel összefüggő, az e-kártya megvalósítását célzó, illetve az adóhatóságról szóló törvényt módosító előterjesztések bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatainak vitái, valamint általános viták várhatók.

Szerdán a napirend előtti felszólalásokat általános viták követik. Tárgyalhatja a parlament többek között a menedékjogról szóló törvény módosítására benyújtott fideszes indítványt, a közfoglalkoztatásról szóló törvény módosítását és a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló kormánypárti határozati javaslatot.

A kormány várhatóan további rendkívüli ülést fog kezdeményezni a június 16-17-ikin kívül, hiszen nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 17:10, vasárnap | Belföld

Ismét megdobálták a rendőröket az illegális migránsok – VIDEÓ

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

2022. Január 23. 14:03, vasárnap | Belföld

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Könyvtár címeket szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában tartott díjátadó gálán.

2022. Január 23. 10:56, vasárnap | Belföld

Halálos baleset a 31-es főúton

Halálos baleset történt szombaton késő este a 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között - közölte a rendőrség a honlapján.

2022. Január 23. 09:51, vasárnap | Belföld

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották.