Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2015. Június 15. 07:14, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

OGY - Az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn az egészségügy helyzetéről tart vitanapot az ellenzék kezdeményezésére…

Az Országgyűlés hétfőn az egészségügy helyzetéről tart vitanapot az ellenzék kezdeményezésére, kedden-szerdán pedig a kormány javaslatára kétnapos rendkívüli ülést tarthatnak, amelyen a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó adóváltoztatásokról is zárószavazás várható.
A mai ülésnap az előző héten kezdődött kéthetes ülés lezárását jelenti és az ilyenkor szokásos 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A parlament ezt követően azonban eltér a márciusban kialakított új munkarendjétől, vagyis a képviselők ezúttal nemcsak kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak, hanem vitákat is lebonyolítanak.

Elsőként a jövő évi költségvetéshez benyújtott több mint 500 módosító javaslatról mondhatják el a véleményüket, ezt követően pedig a magyar egészségügy helyzetérő kezdődhet négyórás vita, a szocialista, LMP-s és független képviselők kezdeményezésére.

Az Országgyűlés a kormány javaslatára keddtől szerdáig rendkívüli üléssel folytatja munkáját, amelynek első napján a jövőre érvényes új adószabályokat is elfogadhatják, továbbá határozathozatal várható a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is.

A kabinet várhatóan több rendkívüli ülést is kezdeményez majd, hiszen korábban nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 15:09, szombat | Belföld

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.

2022. Augusztus 13. 14:07, szombat | Belföld

Kamera buktatta le a szabálytalan autósokat - Videó

Kijelölt gyalogátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni – nem győzi mindezt hangsúlyozni a rendőrség.

2022. Augusztus 13. 09:52, szombat | Belföld

Baleset történt a Szigetfesztiválon

Megsérült egy artista cirkuszi előadás közben a Sziget fesztiválon pénteken.

2022. Augusztus 13. 07:00, szombat | Belföld

Űreszközökhöz fejlesztenek hőpajzsot a Debreceni Egyetemen

Nemzetközi űrtechnológiai projektben vesznek részt a Debreceni Egyetem (DE) természettudományi és technológiai karának kutatói egy EU HORIZON pályázat keretében: