Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2015. Június 15. 07:14, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

OGY - Az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn az egészségügy helyzetéről tart vitanapot az ellenzék kezdeményezésére…

Az Országgyűlés hétfőn az egészségügy helyzetéről tart vitanapot az ellenzék kezdeményezésére, kedden-szerdán pedig a kormány javaslatára kétnapos rendkívüli ülést tarthatnak, amelyen a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó adóváltoztatásokról is zárószavazás várható.
A mai ülésnap az előző héten kezdődött kéthetes ülés lezárását jelenti és az ilyenkor szokásos 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A parlament ezt követően azonban eltér a márciusban kialakított új munkarendjétől, vagyis a képviselők ezúttal nemcsak kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak, hanem vitákat is lebonyolítanak.

Elsőként a jövő évi költségvetéshez benyújtott több mint 500 módosító javaslatról mondhatják el a véleményüket, ezt követően pedig a magyar egészségügy helyzetérő kezdődhet négyórás vita, a szocialista, LMP-s és független képviselők kezdeményezésére.

Az Országgyűlés a kormány javaslatára keddtől szerdáig rendkívüli üléssel folytatja munkáját, amelynek első napján a jövőre érvényes új adószabályokat is elfogadhatják, továbbá határozathozatal várható a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is.

A kabinet várhatóan több rendkívüli ülést is kezdeményez majd, hiszen korábban nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 17:10, vasárnap | Belföld

Ismét megdobálták a rendőröket az illegális migránsok – VIDEÓ

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

2022. Január 23. 14:03, vasárnap | Belföld

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Könyvtár címeket szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában tartott díjátadó gálán.

2022. Január 23. 10:56, vasárnap | Belföld

Halálos baleset a 31-es főúton

Halálos baleset történt szombaton késő este a 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között - közölte a rendőrség a honlapján.

2022. Január 23. 09:51, vasárnap | Belföld

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották.