Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2017. Március 12. 00:00, vasárnap | Helyi

Ön nyert! Ön nyert?

Ön nyert! Ön nyert?

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a telefonos csalás
áldozattá válásának megelőzésére hívja fel a lakosság figyelmét.

Az elkövetők módszere, hogy telefonon hívják fel „ügyfeleiket” nyereményjáték ürügyén, azonban a jutalom átvételét adott pénzösszeg befizetéséhez kötik. Általában azt kérik, hogy mobiltelefonon keresztül a megadott számra feltöltést eszközöljenek, akinek ez nem áll módjában, annak felajánlják, hogy ezt megteheti bankautomatán keresztül, ill. dohányboltban vagy benzinkúton is. A csalók kisebb (5.000 forinttól – 15.000 forintig terjedő) összegeket kérnek, de van, akivel ezt
többször is megismételtetik, így a szabálysértéssel okozott kár több tízezer forint is lehet. Volt olyan eset is, amikor időkorlátot szabtak meg – mintha verseny lenne –, hogy a feltöltéseket több terminálon keresztül – bank automata, üzemanyagtöltő állomás – tudja-e teljesíteni a sértett. A csalók a legtöbb esetben végig telefonvonalban vannak és folyamatosan adják az utasításaikat az áldozatoknak, szóval tartják őket, ezzel elérik, hogy gondolkodás nélkül teljesítsék a kéréseiket, és az esetleges kétség felmerülése a „nyerteseket” megnyugtassák. Sok esetben – mivel a hívó csak számokat diktál egymás után – csak utólag tudatosul a „nyerteseknek”, hogy egy mobil egyenlegét töltötték fel.

A mobilszolgáltatók ilyen típusú nyereményjátékokat nem hirdetnek, az akcióikban soha nem kérnek előre pénzt, főleg nem mobiltelefon-feltöltést!

A rendőrség kéri, hogy nyereményjátékról szóló telefonhívásokat kezelje fenntartással!
Próbálja azonosítani a hívót! Kérjen az ellenőrzéshez egy visszahívható telefonszámot, vagy a kérdéses játékról szóló honlap címét!
Ismeretlenek telefonját ne töltse fel, ne utaljon át pénzt!
Idegenek kérésére semmilyen számsort ne üssön be a telefonjába!
Személyes és banki adatait ne adja meg telefonon keresztül!
Bármilyen kecsegető ajánlattal keresik meg, legyen gyanakvó, mert nyeremény helyett csalás áldozatává válhat, kára keletkezhet!
Kérjük, hogy tanácsainkat osszák meg azokkal az ismerőseikkel, rokonaikkal, akik nem interneteznek!

Ha mégis megkárosítják, haladéktalanul tegyenek bejelentést a rendőrségen személyesen, vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.