Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 13. 06:26, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: Magyarország kész megvitatni a kifogásokat

Orbán: Magyarország kész megvitatni a kifogásokat

Magyarország kész megvitatni az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kifogásait az új alaptörvényével szemben, de érveket vár, nem pedig politikai véleményt.

Mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön külföldi újságíróknak tartott tájékoztatóján.

A miniszterelnök szerint a piacok 'sokkal derűlátóbbak' Magyarországgal kapcsolatban, mert az ország gazdaságának alapjai 'sokkal erősebbek, mint azt sokan sugallják'.

'Az általános hozzáállásunk az, hogy nyitottak és rugalmasak vagyunk, készek vagyunk minden pontot megvitatni, de nem politikai véleményre, hanem érvekre van szükségünk. Ha az érvek az EU részéről meggyőzőek, hogy jobb azt a vonalat elfogadni és követni, akkor nincs ok arra, hogy ne úgy tegyünk' - idézi Orbánt a hirado.hu.

Leszögezte, Magyarország azután is a piacról akarja finanszírozni magát, hogy az IMF-fel végül aláírják a megállapodást. 'Biztos vagyok abban, hogy egy, az IMF-fel kötött megegyezés után meg tudunk maradni a pénzpiacon, mivel a megegyezésnek nem célja, hogy otthagyjuk a pénzpiacot' - hangsúlyozta.

Fontosnak nevezte a kormány és a gazdaság számára, hogy ne csak az IMF-től, hanem a piactól is világos jelzést kapjon. Amint Magyarország meg tud maradni a pénzpiacon, és biztosítja a pénzügyi hátteret az IMF-fel kötött egyezménnyel, a kormány a gazdasági növekedésre összpontosíthat - hangsúlyozta Orbán Viktor. 'A legjobb forgatókönyvem az, ha egy hónap elteltével a magyar gazdasággal kapcsolatban nem az lesz a fő téma, hogyan finanszírozzuk a gazdaságot, hanem az, hogy milyen sikeres lehet a növekedési terv' - idézte a kormányfőt a Reuters.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.