Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 26. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán Viktor: egymillióval több munkavállaló kell

Orbán Viktor: egymillióval több munkavállaló kell

Orbán Viktor szerint elsősorban a termelés, a gyáripar területén kell növelni a foglalkoztatottak számát.

A miniszterelnök Vas megyében, a Nestlé büki állateledel-gyárának bővítése alkalmából rendezett bokrétaünnepen azt mondta, termelés és a gyáripar az a terület, amely a legkevésbé érzékeny a válságok hatásaira - írja a Magyar Hírlap.

Orbán Viktor megismételte: a jelenlegi 4 millió helyett 5-5 és fél millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.A kormányfő két csoportra osztotta a multinacionális vállalatokat: vannak spekulatív céllal érkező, de vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő cégek is. Hangsúlyozta, a kormány az utóbbiakat szívesen látja az országban.Rámutatott, a nagy nemzetközi cégek között nehéz lenne keresztényibb történetet kitalálni, mint a Nestlé alapítása, hiszen a gyár létrehozója a korábban lehetetlent legyőzve bebizonyította, tápszerekkel is életben lehet tartani az anyatej nélkül maradt csecsemőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak