Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 27. 21:34, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán Viktor: stratégiai fontosságú a kapcsolatunk a CSU-val és Bajorországgal

Orbán Viktor: stratégiai fontosságú a kapcsolatunk a CSU-val és Bajorországgal

Orbán Viktor ezt annak kapcsán mondta, hogy hétfőn hivatalában fogadta Gerda Hasselfeldt asszonyt, a CSU frakcióvezetőjét.

A megbeszélésen részt vett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Matei Hoffmann nagykövet és Hildegard Bentele, a CSU külpolitikai tanácsadója is.

A magyar miniszterelnök elmondta: kapcsolatunk Bajorországgal és a CSU-val stratégiai fontosságú.

A CSU frakcióvezetője tolmácsolta Orbán Viktornak Edmund Stoiber üdvözletét, egyben elismerését fejezte ki amiatt, hogy az új magyar Alaptörvényben szerepelnek a keresztény európai értékek. Gerda Hasselfeldt hozzátette: az államadósság csökkentése is egy fontos cél, nemcsak magyar, hanem európai szemszögből is.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: Közép-Európa összenőtt a német gazdasággal, ezért a térség általános érdeke az erős Németország. Hozzátette: a magyar gazdaságpolitikai intézkedések is mind-mind azt a célt szolgálták, hogy Magyarország versenyképessége is javuljon, és legyen 5, de inkább 5 és félmillió munkahely és adófizető Magyarországon - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak