Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. November 12. 16:24, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Őrizetbe vettek három feltételezett iszlamista terroristát Németországban

Őrizetbe vettek három feltételezett iszlamista terroristát Németországban

Őrizetbe vettek kedden a németországi Offenbachban három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet híveiként terrorcselekményre készültek.

A Hessischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint egy 24 éves macedón származású német állampolgárt, és egy 21 éves, valamint egy 22 éves török állampolgárt vettek őrizetbe.

A hatóságok gyanúja szerint szélsőséges iszlamista meggyőződésükből indíttatva robbantásos merényletet és lőfegyveres támadást akartak végrehajtani a Rajna-Majna-vidéken, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember életét kioltsák.

Őrizetbe vételük során lefoglaltak egy sor bizonyítékot, köztük pokolgép előállítására alkalmas anyagokat és szerkezeteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.