Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Június 10. 11:10, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Oroszország - Óvodások betegedtek meg fertőző agyhártyagyulladásban, egy gyerek meghalt

Oroszország - Óvodások betegedtek meg fertőző agyhártyagyulladásban, egy gyerek meghalt

Már húsz óvodásnál kimutatták a fertőző agyhártyagyulladás vírusát az oroszországi Rosztov na Donu városban, ahol több mint száz gyereket tartanak megfigyelés alatt, miután a múlt héten egy társuk meghalt a súlyos betegségben - jelentette hétfőn a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

A Rosztovi terület járványügyi hatósága szerint a betegséget egy kínai vírus okozhatta. Ötvenöt gyereket kórházban, 48-at pedig otthon tartanak megfigyelés alatt, amíg ki nem derül, hogy ők is megfertőződtek-e.
Az Azovi-tenger közelében, a Don partján található orosz nagyvárosban június elején tört ki a Tyeremok nevű óvodában a járvány, amelyet azonban megfékeztek - közölte Tatyjana Bikovszkaja, a régió kormányának egészségügyi minisztere.
Azt a gyereket már nem tudták megmenteni, aki június 2-án került kórházba akkut gennyes agyhártyagyulladással, két nap múlva meghalt. Az óvoda vezetője ellen hanyagság vádjával büntetőeljárást indítottak.
A Rosszija 24 állami hírtelevízió jelentése szerint a helyi hatóságok a fertőzés forrását keresik, a régió kormányzata pedig a gyógyításra és a megelőzésre 1,2 millió rubelt (körülbelül 9 millió forintot) különített el. A helyszínre érkezett vasárnap Gennagyij Onyiscsenko országos tiszti főorvos is.
Vaszilij Golubjev, a Rosztovi terület kormányzója bejelentette, javasolta, hogy tiltsák be a fürdést az alacsony vízállású állóvizekben és gyerekek részvételével ne tartsanak tömegrendezvényeket Rosztovban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.