Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. December 28. 08:31, szerda | Külföld
Forrás: mti

Oroszországban megjelent az első hazai bankautomata

Oroszországban megjelent az első hazai bankautomata

Bemutatta az első orosz gyártmányú bankautomatát a Tinkoff Bank - közölte kedden a RIA Novosztyi hírügynökség.

"Ez az első üzembe helyezett ATM, amelyet nemcsak Oroszországban terveztek, de itt is szereltek össze, hazai berendezések és alkatrészek felhasználásával" - közölte a bank sajtószolgálata.

A készülék létrehozásában a Bankom műszaki és gyártási vállalat segített, amely tavasszal vált a Tinkoff Bank rendszerének részévé.

A bankautomata támogatja a készpénz érintésmentes kártya, telefon és QR-kód használatával való befizetését és felvételét. A rendszer különböző pénznemekkel működhet.

A Vzgljad című lap szerint a fejlett technika exportjával foglalkozó Rosztyeh állami cég tavaly augusztusban mutatta be az első teljes készpénz-újraforgalmazásra képes orosz ATM-et az Armija-2021 nemzetközi haditechnikai fórumon. Korábban a Sputnik rádió arról számolt be, hogy két orosz bank Törökországba és az Egyesült Arab Emírségekbe Mir kártyás ATM-eket kíván telepíteni.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.