Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 16. 11:46, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Orrán landolt egy repülőgép Pozsonyban

Orrán landolt egy repülőgép Pozsonyban

Az orrán landolt a DHL nemzetközi csomagszállító társaság menetrend szerinti repülőgépe a pozsonyi repülőtéren pénteken reggel, miután az Airbus 300-as orrfutóműve megsérült és kitört a leszálláskor. A balesetben senki sem sérült meg és a légi forgalmat sem kellett korlátozni.

"Reggel fél hat előtt a csomagküldő szolgálat egyik menetrend szerinti gépének futóműve megsérült a leszálláskor, aminek következtében a repülőgép elhagyta a leszállópályát" - tájékoztatta a balesetről az MTI pozsonyi irodáját Dana Madunická a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik repülőtér sajtószóvivője.
A szóvivő elmondta: a baleset során személyi sérülés nem történt, és sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a környezetbe. Hozzátette: a kialakult helyzet nem befolyásolja a légi forgalmat, a repülőjáratok menetrend szerint közlekednek.
Daniela Kapustová a pozsonyi tűzoltóság szóvivőjének közlése szerint a repülőgép háromfős személyzetét a repülőtéri tűzoltók hozták ki a gépből. A balesethez a tűzoltóság két rohamkocsija vonult ki.

Címkék: Szlovákia-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.