Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2023. Február 23. 06:34, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Országosan és külföldön is terjeszkedne a hobbiállat-megőrző startup

Országosan és külföldön is terjeszkedne a hobbiállat-megőrző startup

Országos jelenlétet, ezt követően külföldi piacra lépést is tervez a PetWiseCare Kft., amely hobbiállatokra vigyázók közvetítésével foglalkozik - közölte a cég az MTI-vel.

Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy a vállalkozás létrehozásának ötletét állatorvosi tapasztalataiból merítette. Munkája során azzal szembesült, hogy a hobbiállattartók számára gyakran nehézséget okoz, hogy szükség nincs kire bízniuk állatukat, például ha a gazdi elutazik, vagy esetleg betegség miatt időszakosan nem tudja ellátni kedvencét. Külön problémát jelent hozzáértő és megbízható személyt találni, amikor speciális ellátást igénylő idős vagy beteg kisállatról van szó.

Kiemelte, hogy a PetWiseCare programban csak olyan "állatszitterek" vehetnek részt, akik teljesítik az állatorvosok által tartott online képzést követő vizsgát.

A 2022-ben indult projekt nagy érdeklődés mellett működik, jelenleg 60 szitterrel dolgoznak nyolc nagyvárosban: Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon. Céljuk a teljes hazai lefedettség, majd a külföldi terjeszkedés, szeretnének piacvezetővé válni ezen a területen - közölte a cég vezetője.

A szolgáltatás iránti megnövekedett igény alátámasztására idézte az Állatorvostudmányi Egyetem kutatását, amely szerint a koronavírus-járvány ideje alatt a kutyatartók száma jelentősen megugrott. Míg 2018-ban a háztartások 36 százaléka tartott kutyát, addig 2021 nyarán már az 50,4 százaléka. A gazdával rendelkező kutyák száma Magyarországon jelenleg meghaladja a 2,8 milliót.

A PetWiseCare korábban részt vett a K&H startupoknak szóló inkubátorprogramjában, emellett a vállalkozásba korábban három angyalbefektető is beszállt. Legutóbb Balogh Péter vállalkozótól kaptak támogatást - ismertették.

A kapott befektetéssel megkezdik egy applikáció fejlesztését, de a valódi cégfejlesztés mentorálási folyamattal valósul meg - mondta a vállalkozás képviselője az MTI-nek.

Az idei terveik közt szerepel egy online kisállat profil, oltás emlékeztető és kisállat napló funkciók továbbfejlesztése.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 11:07, vasárnap | Életmód

Így húzott át a Nemzetközi Űrállomás Magyarország felett

2023. Május 25. 21:42, csütörtök | Életmód

Egy csapat látta Suhajda Szilárdot, még életben volt

Egy hegymászócsapat a ruházata alapján egyértelműen beazonosította, életjeleket mutatott. Mentőexpedíció indul a megmentésére, ám óriási csodára lenne szükség, hogy élve lehozzák.

2023. Május 25. 07:40, csütörtök | Életmód

A sugárkezelés miatt kialakuló fáradtságérzet egyik okát fedezték fel magyar kutatók

Magyar kutatók részvételével fejtették meg a sugárkezelést követően gyakran kialakuló krónikus fáradtságérzet egy okát - tájékoztatta a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ az MTI-t.