Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Február 02. 11:47, péntek | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Összeütközött két katonai helikopter Dél-Franciaországban, halottak

Összeütközött két katonai helikopter Dél-Franciaországban, halottak

Összeütközött péntek reggel a francia hadsereg két Gazelle típusú helikoptere a délkelet-franciaországi Carces-tó közelében. Az egyelőre ismeretlen körülmények között történt balesetben legalább öten életüket vesztették

- közölték rendőrségi források. A hadsereg két másik és a csendőrségnek egy harmadik helikoptere jelenleg is keresi a hatodik embert, aki az egyik szerencsétlenül járt járművön utazott.

"A helikopterek összeütköztek, az egyiken háromfős legénység volt, a másikon ketten utaztak, mindenki meghalt" - közölte a brignoles-i csendőrség.

Más források szerint viszont hatan voltak a két helikopteren.

A helyszínen mintegy húsz katona, valamint a csendőrség és a Var megyei alprefektúra munkatársai vettek részt a kutatásban.

Mindkét katonai helikopter a Saint-Tropez-től negyven kilométerre található Cannet-des-Maures katonai iskolájához tartozott, feltételezhetően gyakorlórepülést végeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.