Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 11. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Öt gazdasági javaslatot vitat meg ma az Országgyűlés

Öt gazdasági javaslatot vitat meg ma az Országgyűlés

A nemzetgazdasági miniszter öt javaslatát tárgyalja ma az Országgyűlés, általános vitát tartanak például a jövő évi költségvetés módosításáról és a kormány adócsomagjáról is.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az adótörvény változtatásáról szóló javaslat általános vitával. A nemzetgazdasági tárca az adórendszeren keresztül kívánja segíteni a kis- és középvállalkozásokat, Varga Mihály indítványa emellett jelentős ösztönzőket tartalmaz a Magyarországon megvalósuló beruházásoknak is.

Az ezután napirendre kerülő, a 2017-es büdzsé változtatásáról szóló javaslat többségében már elfogadott jogszabályváltozások átvezetését tartalmazza, egyik pontja pedig jelentősen megemeli a közbeszerzési kötelezettség értékhatárát, egyszerűsítve a legkisebb értékű beszerzéseket.

Általános vitát tartanak az államháztartási törvény módosításáról is, amely egyebek között érinti az önkormányzati gazdálkodást, a költségvetési tartalékfelhasználás egyes szabályait, szélesíti a Pénzügyi Békéltető Testület működését és segíti a Liget Budapest projekt megvalósítását is.

Az utolsó két napirendi pontban a polgári perrendtartást, valamint a foglalkoztatási törvényt érintő módosítások kerülnek terítékre.

Az Országgyűlés jövő hét hétfőn, kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be kéthetes munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.