Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Április 06. 12:58, péntek | Helyi sport

Otthon tartották a Húsvéti Kupát Oroszlányban

Otthon tartották a Húsvéti Kupát Oroszlányban

Első, de a remények szerint nem utolsó alkalommal szervezett az utánpótlás korosztályú kosaras fiúk és lányok számára csütörtökön Húsvéti Kupát Oroszlányban az OSE.

A fiatal „oroszlánoknak” köszönhetően el is hódították, pontosabban otthon tartották.
A sportcsarnok, amely a közelmúlttól a Krajnyik „Akác” András nevet viseli, szinte úgy zengett, mintha az igazán nagyok küzdöttek volna a palánkok alatt. S a névadó, a tavaly ősszel elhunyt, 4455 szerzett pontjával a mai napig a legeredményesebb, s minden idők legjobb oroszlányi centerének számító kosárlabda ikonja, „Akác” minden bizonnyal mosolyogva tekintett a fiatal tehetségek elszántságára, lelkesedésére „odafentről”.
Tatáról és Mórról 2-2, Bicskéről 1, míg a házigazdák részéről 5 csapat, összességében 100 fiatal mérette meg magát négy korcsoportban, s a 12 mérkőzés végeztével kiderült, hogy a Mini-Mini, azaz 10 év alatti gyerkőcök korosztályának kivételével a házigazdák taroltak.
A legkisebbeknél a móriak szereztek elsőséget, maguk mögé utasítva az oroszlányiak 1. és a Tata gárdáját.
A „Kenguruk” között a házigazdák nyakába került aranyérem, mögöttük végzett a Tata és a Bicske együttese. A „Gyerek” korosztályban is oroszlányi győzelem született, második lett a Mór, harmadik a Tata csapata. A serdülőknél is a hazaiak bizonyultak a legjobbnak, második helyen végzett a tatai együttes.
Összesítettben tehát az OSE fiataljai szerezték meg a Húsvéti Kupát, de természetesen minden gyerkőc éremmel utazhatott haza, s Szabó Juditnak, a Tatai SE edzőjének köszönhetően a száz kis kosaras a kimerítő küzdelmek után egy-egy péksüteményt is elmajszolhatott.
A kupán szerzett élmények az OSE játékosait minden bizonnyal még inkább sarkallják a jobbnál jobb végeredményre, merthogy az oroszlányi kosarasok most éppen szusszannak, viszont az ünnep után nem kis feladat vár rájuk. Öt csapatuk szerepel a Pest Megyei Bajnokságban: a Mini, a Gyerek és a Junior korosztály a folytatásban az 1-4. helyezésért küzd, a serdülők szintén, bár náluk az 5-8. hely egyike is elképzelhető, a felnőttek pedig megnyerték az alapszakaszt. Az OSE NB II-es felnőtt gárdája jelenleg az 5. helyen áll, de Beck Ferenc elnök szerint egy kis odafigyeléssel még a bronzérem is elérhető.
S mivel az oroszlányi kosárélet mindig is pezsgett, további jó hírekben sincs hiány. Az „oroszlán barlangjában ez idáig csupán az erősebb nem képviselői keltettek félelmet” az ellenfélben, ez év januárjától azonban 16-18 kislány döngeti a palánkokat rendszeresen – mondta el az egyesület elnöke. Az ifjú hölgyek Vagács Ildikó, egykori NB I-es kosárlabdázó vezetésével edzenek, s ősztől már nem a fiúkkal közösen alkotott vegyes, hanem önálló csapatban képviselik majd a várost bajnoki megmérettetéseken.
És végül még egy, a város kosáréletében egyedüli esemény előzetese, mondhatni mézesmadzaga: a 20. Streetball Challenge idei 4. állomásának június 30-án Oroszlány ad otthont, tehát kezdődhet a bemelegítés, edzés! A programról és a nevezési feltételekről hamarosan bővebben is olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.