Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2017. Április 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Pályázat útján országossá terjesztenék az Anyák háza-programot

Pályázat útján országossá terjesztenék az Anyák háza-programot

A gyermekek betegjogainak jobb érvényesüléséért országossá terjesztenék az Anyák háza-programot.

A pályázat célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, -osztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson méltó körülmények között.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint 2015 novemberében - egyedülálló kezdeményezés eredményeként - elsőként a Bethesda Anyák Háza jött létre, amely szállást nyújt a kórházban kezelt gyermekek családtagjainak, ezzel is segítve a gyógyulási folyamatot.

Az Anyák háza-programot támogató svéd SCA Hygiene Products Kft., a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának támogatásával most pályázni lehet hasonló házak kialakítására.

A jelentkezéseket magyarországi gyermekkórházaktól, gyermekklinikáktól, alapítványoktól és civil szervezetektől várják. A jelentkezési határidő június 15.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 11:20, vasárnap | Belföld

Országos sztrájkot hirdet a PDSZ az oktatás világnapjára

Országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) - tájékoztatta az MTI-t a szakszervezet országos választmánya vasárnap.

2022. Szeptember 25. 11:19, vasárnap | Belföld

Szakadékba tolatott egy autós Zebegényben

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

2022. Szeptember 25. 10:00, vasárnap | Belföld

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat