Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2014. Október 22. 10:32, szerda | Belföld
Forrás: Marozsán Zsolt/hasznalttelefontippek.blogspot.hu

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Bizony, az okostelefonunk előnyei miatt, nap mint nap fel kell vennünk a harcot az akkumulátorral. Gondoljunk bele, hogy a telefonon hány funkciót futtatunk egy nap, ugye nem is olyan keveset...

A telefonon mailezünk, facebookozunk, híreket olvasunk, telefonálunk, fényképezünk, levelezünk, játszunk stb.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy akinek okos készüléke van, délutánra jelentősen lemerül a telefonja, és már okoskodni kell, hogy hazáig kibírja. Lassan már ezt gondoljuk normálisnak és elfogadottnak, holott nem is annyira helyén való az, hogy a töltőnek a táskánkban van a helye. Íme pár tipp, hogyan tudjuk szinten tartani a töltöttséget, és a töltöttségi szint ne menjen 10 százalék alá.

Gyártók egyedi szoftveres megoldásokkal is törekednek meghosszabbítani telefonunk üzem idejét. Például Sony-nál a stamina mód, Samsungnál az energiatakarékos mód és mindegyik márkának meg-megvan a saját „trükkje”.

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Fényerő
Nagyobb fényerő esetén a készülék elég gyorsan merül, sajnos az akksik maradtak, a képernyők meg egyre nagyobbak. Ha bent tartózkodunk egy helyiségben, nyugodtan lejjebb lehet venni a fényerőt, vagy akár automatára kapcsolni.

Hangerő
Zenehallgatás közben főleg a fiatalok, úgy szeretik leginkább, ha ordít a fülünkbe a zene, maxra veszik a hangerőt és csak élvezik a hangos zenét, főleg reggel, de egyrészt nem egészséges, más részt, ha egy minimálisan letekergetjük a hangerőt nem lesz túl nagy változás számunkra, viszont a telefonunk hálás lesz még délután is. (És halláskárosultak is nehezebben leszünk.)

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Bluetooth/Wifi
Nos, ezek a funkciók azok, amik folyamatos kapcsolatot igényelnek a készülékek között. Ha nem használjuk őket, kapcsoljuk ki értelemszerűen, ha nincs a közelünkben WIFI által lefedett terület, akkor felesleges bekapcsolva hagyni. A Sony Xperia telefonoknál van hely alapú WIFI funkció, melynek köszönhetően a megjegyzett WIFI-k közelében automatikusan bekapcsol és csatlakozik.

3G
Egyszer érdemes megpróbálni, hogy nem hagyjuk bekapcsolva egész nap, csak amikor valóban szükség van az internetre.

Aktív/futó alkalmazások
Ugye nem mindig úgy lépünk ki az alkalmazásainkból, hogy teljesen be is záruljon, ilyenkor a feladatkezelőben is látható, mennyire zabálja a memóriát, így folyamatosan aktív a telefon. (A legtöbb készüléknél, a Home gomb hosszú megnyomásával érhetjük el ezt a menüt, ahol be lehet zárni a futó alkalmazásokat.)

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Ezek az apró trükkök 20-30 százalékkal meghosszabbítják telefonunk működési idejét.

Ezeken kívül pedig még hasznos lehet, az egy külső akkumulátortöltő. Ezek általában kicsik, praktikusak és akár zsebben vagy táskában is kis helyen elférnek. Használata egyszerű, otthon fel kell tölteni, és amikor merülő félben van a készülék, rádugjuk és tölti vissza. (Ezek általában lassabban töltenek, mint egy normál hálózati töltő, de a semminél jobb.)

Amit még megtehetünk, az az, hogy (ha létezik a készülékünkhöz) a gyárinál nagyobb telepet veszünk bele. Ezeknek általában esztétikai hátrányai vannak. A nagyobb akksi miatt adnak hozzá másik akku fedelet is, és így akár elég idétlenül is ki tud nézni a készülék.

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Egy valami biztos. Ha kicsit oda figyelünk és teszünk érte, jobban fogja bírni a készülék és ki lehet vele húzni, többet, mint gondolnánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 30. 12:32, csütörtök | Belföld

Öt párt szerezhet mandátumot az EP-választáson öt kutatóintézet szerint

Várhatóan a kormánypártok szerzik a legtöbb mandátumot a június 9-i európai parlamenti választáson, mellettük négy másik pártnak van reális esélye a bejutásra

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.