Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 08. 10:54, hétfő | Belföld
Forrás: evhaza.hu/

Pécsi vendégház az Év háza 2012-ben!

Pécsi vendégház az Év háza 2012-ben!

Az „Év háza 2012” pályázat kuratóriuma az „Év háza 2012” elismerést Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégházának ítélte szinte egyöntetű lelkesedéssel.

A zsűri ezen felül két különdíjat is kiosztott. A Magyar Építész Kamara különdíját Horváth András zengővárkonyi családi háza, míg a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját a Basa Péter és Reisz Ádám építészpáros által tervezett balatonszéplaki villa nyerte el.
A zsűri szavazatai alapján további három pályázó dicsérő oklevélben és tárgyi ajándékokban részesült: a Basa Péter, Fernezelyi Gergely, Reisz Ádám által tervezett budapesti családi ház épület, a Kovács Zsolt György és Beránková Jana által tervezett családi ház Balatonalmádiban és az ifj. Benczúr László és Weichinger Miklós által tervezett nyaraló felújítás, átalakítás Sajkodon.

A 2012-ben 5 éves Év háza pályázat ünnepélyes díjátadó ünnepségét az építészet jelenlegi helyzetéről, a szakmai szervezetek tevékenységéről és a szervezeti átalakulásról szóló előadások, valamint az elmúlt év Év háza díjas épületeinek ismertetései tették teljessé, amelyek összefoglalóan "Az építészet ereje" címmel az Építészet Világnapja eseményeit gazdagították.

Az előadásokat dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi helyettes államtitkára, Cselovszki Zoltán, az újonnan létrehozott Foster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ vezetője, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke tartották meg.

"Év háza 2012"

Magyar Építőművészek Szövetsége különdíja

Magyar Építész Kamara különdíja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk