Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 12. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Pénzhez jutottak a nyugat-dunántúli kórházak

Pénzhez jutottak a nyugat-dunántúli kórházak

Csaknem kétmilliárd forintot nyert rehabilitációs ellátásának fejlesztésére tizenkét, konzorciumban pályázó nyugat-dunántúli kórház – erősítette meg az MTI értesülését a Petz Aladár kórház főigazgató–főorvosa.

Tamás László János elmondta: eredetileg kilencvenszázalékos támogatást kapott a projekt, ezt egészítette ki az állam. A megyei kórházak közül a szombathelyi az összeg tizenöt, a zalaegerszegi kilenc, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pedig tizenegy százalékát kapja.

Hozzátette, a mintegy kétszázmilliós forrásból felújítják pszichiátriai és addiktológiai betegekkel foglalkozó téti rehabilitációs intézményüket, valamint Győrben külön gyermekpszichiátriai részleget alakítanak ki. Mint mondta, eddig ez a részleg hol a kórház gyermek-, hol a pszichiátriai osztályán kapott helyet. Mindkét helyen kakukktojás volt, hiszen előbbin a kamaszkori problémák vagy szenvedélybetegségek kezelése, utóbbin a beilleszkedési zavaros, egészen fiatal páciensek ellátása nem vágott teljesen a profilba.

A főigazgató közlése szerint emellett mozgásszervi rehabilitációs részlegük eszközparkját újítják fel a pénzből; erre a célra körülbelül 40 millió forintot fordítanak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.